Monedhë

Kategoritë

4 vjet më parë

Burim lajmesh, Instagram do të parakalojë Twitter

Trendi është më i përhapur tek moshat e reja të cilat përdorin Instagram si burimin kryesor të lajmeve.

Rrjeti social Instagram do të parakalojë Twitterin si burimi kryesor i lajmeve zbulon një studim. Instituti Reuters i Lajmeve Dixhitale në një raport zbuloi se përdorimi i Instagram për shpërndarjen e lajmeve është dyfishuar që prej 2018-ës.

Trendi është më i përhapur tek moshat e reja të cilat përdorin Instagram si burimin kryesor të lajmeve. Megjithatë vlen të përmendet se platformat e medias sociale ishte ndër burimet me besueshmërinë më të ulët.

Vetëm 26% e njerëzve u besonin platformave të medias sociale si burimi informacioni sipas një ankete realizuar për lajmet rreth koronavirusit. Një përqindje e përafërt i besonin lajmeve që shpërndara përmes aplikacioneve të komunikimi i Facebook Messenger dhe WhatsApp.

Qeveritë dhe organizatat e lajmeve besoheshin nga 59% e të anketuarve. Sa i përket Instagram, rrjeti social përdoret nga 11% për lajme duke u vendosur një pikë pas Twitter.

Copyright: © PCWorld Albania

Dil i kënaqur me: