Monedhë

Kategoritë

2 vjet më parë

Google dhe Samsung duan ta bëjnë më të lehtë shkëmbimin e të dhënave mes aplikacioneve të fitnesit

Health Connect ofron mbështetje për 50 lloje të dhënash nga aktiviteti, tek matjet e trupit, gjurmimi i lëvizjes, ushqimit, gjumit dhe organeve jetësore.

Google dhe Samsung duan ta bëjnë më të lehtë shkëmbimin e të dhënave mes aplikacioneve të fitnesit

Google në bashkëpunim me Samsung kanë krijuar Health Connect, një platformë dhe API që ju jep zhvilluesve mjetet për të sinkronizuar të dhënat shëndetësore mes aplikacioneve dhe pajisjeve Android.

Kur një përdorues regjistrohet, zhvilluesit mund të përpilojnë të dhënat e shëndetit në një hub të enkriptuar ruajtur në pajisjen e përdoruesit. Google thotë se përdoruesit kanë kontroll të plotë mbi të dhënat që ndahen dhe çfarë aplikacionesh i aksesojnë.

Health Connect ofron mbështetje për 50 lloje të dhënash nga aktiviteti, tek matjet e trupit, gjurmimi i lëvizjes, ushqimit, gjumit dhe organeve jetësore.

Aktualisht Health Connect është në beta të hapur për të gjithë zhvilluesit Android. Përveç Samsung Google ka punuar edhe me MyFitnessPal, Lap Fitnes dhe Withings duke ju dhënë akses të hershëm të programit.

Copyright: © PCWorld Albania