Monedhë

Kategoritë

3 vjet më parë

Japonia do të regjistrojë video 8K të planetit Mars

Misioni do të kapë foto vazhdimisht dhe ti transmetojë ato në Tokë ndërsa origjinale do të ruhen në kapsulën që do të rikthehet në Tokë.

Vështirë të gjejmë video 8K këtu në Tokë por që Japoninë nuk e ndal ky fakt që të kapë video 8K diku tjetër në Sistemin Diellor.

Agjencia Japoneze e Eksplorimit Hapësinor janë duke zhvilluar kamera 4K dhe 8K të cilat do të kapin së shpejti imazhe të Marsit dhe Hënave të tij në misionin e ardhshëm.

Misioni do të kapë foto vazhdimisht dhe ti transmetojë ato në Tokë ndërsa origjinale do të ruhen në kapsulën që do të rikthehet në Tokë.

Anija hapësinore do të lëshohet në 2024 dhe të mbërrijë Marsin në 2025. Jo vetëm që ky mision do të ofrojë foto të detajuara të planit Mars dhe sipërfaqes së tij opr edhe të grumbullojë materiale nga sipërfaqja e tij.

Kështu shkencëtarët mund të mësojnë më shumë rreth të kaluarës së planetit.

Copyright: © PCWorld Albania

Dil i kënaqur me: