Monedhë

Kategoritë

4 vjet më parë

Mbi 8,000 ATM Bitcoin janë instaluar në mbarë botën

Në vetëm 6 muajt e parë të këtij viti mëse 1,713 ATM janë instaluar ku pjesa më e madhe në Amerikën e Veriut. Nga fillimi i 2020 mëse 6,352 ATM ishin në operim.

Numri i ATM Bitcoin në mbarë botën u rrit me 150% në 2 vitet e fundit sipas të dhënave të kompanisë Norvegjeze të shërbimeve financiare AksjeBloggen.

Që nga prezantimi i ATM-së së parë në 2013-ën, mëse 8 mijë makineri tashmë janë instaluar në 75 vende të botës duke treguar një rritje të shëndetshme të industrisë së kriptomonedhave.

Në vetëm 6 muajt e parë të këtij viti mëse 1,713 ATM janë instaluar ku pjesa më e madhe në Amerikën e Veriut. Nga fillimi i 2020 mëse 6,352 ATM ishin në operim.

Rritja e shëndetshme e sektorit të ATM vjen me një kosto sepse janë bërë shënjestër e autoriteteve rregullatore.

Gjermania, Spanja, SHBA dhe Kanadaja kanë vënë në shënjestër këto ATM të cilat i shohin si mekanizma për pastrim parash dhe evazion fiskal.

Copyright: © PCWorld Albania

Dil i kënaqur me: