Monedhë

Kategoritë

4 javë më parë

PayPal shkurton 9 përqind të fuqisë punëtore globale

Pavarësisht shkurtimeve të mijëra vendeve të punës në 2023, në industrinë e teknologjisë kanë vijuar edhe në javët e para të 2024.

PayPal shkurton 9 përqind të fuqisë punëtore globale

PayPal ka planifikuar të shkurtojë 2500 vende pune, ose 9 përqind të fuqisë punëtore globale këtë vit tha CEO i kompanisë Alex Chriss.

Shkurtimet e PayPal vinë thuajse një vit pasi kompania largoi 2,000 punonjës të tjerë për të ulur kostot.

Pavarësisht shkurtimeve të mijëra vendeve të punës në 2023, në industrinë e teknologjisë kanë vijuar edhe në javët e para të 2024.

Në të njëjtën ditë me PayPal, edhe kompania Block e Jack Dorsey që ka në pronësi Cash App, Foundational dhe Square, njoftuan raundin e dytë të shkurtimeve.

Në fillim të muajit Google tha se ka larguar mijëra punonjës në divisionet e harduerit dhe asistentt virtual ndërsa CEO Sundar Pichai ka paralajmëruar të tjera shkurtime.

Discord, eBay, Riot Games, TkTok, Microsoft, iRobot, Amazon, Unity dhe Duolingo janë disa prej emrave që kanë shkurtuar mijëra vende pune në Janar.

Copyright: © PCWorld Albania

Dil i kënaqur me:

SAPO ERDHI

Apple iPhone 15 Pro

109,990 L144,990 L
 
BEST DEALS

Apple iPhone 15 Pro Max

129,990 L164,990 L
 

Apple iPhone 14 Pro

104,990 L114,990 L
 
BEST DEALS

Apple iPhone 14 Pro Max

99,990 L159,900 L
 
BEST DEALS

Apple iPhone 13 Pro

55,990 L57,990 L
 
BEST DEALS

Apple iPhone 13 Pro Max

62,990 L66,990 L
 
BEST DEALS

Apple iPhone 12 Pro Max

47,990 L51,990 L