Monedhë

Kategoritë

2 vjet më parë

AirTag po përdoret masivisht për përgjimin e njerëzve

Pjesa më e madhe e denoncimeve kishin ardhur nga femra dhe vetëm një ishte një burrë që kishte denoncuar dhe dyshonte që ish e dashura po e gjurmonte me AirTag.

AirTag po përdoret masivisht për përgjimin e njerëzve

Nuk është diçka e re që njerëzit të gjurmohen duke ju vendosur gjurmues të vendndodhjes pa dijeninë e tyre dhe identifikuar lëvizjen e tyre.

Gjurmuesit janë përdorur edhe për identifikimin e makinave të vjedhura. Por ajo që bie në sy është përdorimi i pajisjeve legjitime për ta bërë këtë.

Motherboard raportoi disa raporte policore në SHBA të cilat zbulonin se nga 150 raste gjurmimi, 50 prej tyre kishin të bënin me gra që kishin telefonuar policinë pasi kishin marrë njoftim se dikush po i gjurmonte me pajisjet AirTags të Apple.

Gjysma e tyre besonin se AirTags janë vendosur në makinat e tyre nga një burrë që njihnin që mund të ishte ish partneri apo partneri aktual ose shefi i tyre.

Pjesa më e madhe e denoncimeve kishin ardhur nga femra dhe vetëm një ishte një burrë që kishte denoncuar dhe dyshonte që ish e dashura po e gjurmonte me AirTag.

Në Shkurt Apple dërgoi një përditësim që lajmëronte përdoruesit e iPhone për AirTags të paidentifikuar që gjendeshin pranë tyre. Drejt fundit të vitit kompania ka premtuar një përditësim për identifikimin e saktë të AirTag për iPhone 11, iPhone 12 dhe 13.

Madje në Dhjetor Apple lançoi një aplikacion Android për ti ndihmuar njerëzit të identifikojnë edhe ata AirTag të dyshimtë. 

Copyright: © PCWorld Albania

Dil i kënaqur me:

BEST DEALS

Apple iPhone 8 Plus

21,990 L
 
BEST DEALS

Apple iPhone XS Max

23,990 L
 
MUAJI I DASHURISE

QCY T1C Wireless Earphones

2,990 L