Monedhë

Kategoritë

2 vjet më parë

Google beson se gjuha e saj e programimit mund të zëvendësojë C++

Gjuhët e programimit por përmirësohen dhe zhvillohen dita ditës dhe vitet e fundit janë zëvendësuar nga modele të cilat janë edhe më të lehta për tu përdorur.

Google zbuloi më shumë rreth Carbon, gjuhës më të re të programimit që kompania beson se mund të jetë pasardhësi i C++.

Gjuhët e programimit por përmirësohen dhe zhvillohen dita ditës dhe vitet e fundit janë zëvendësuar nga modele të cilat janë edhe më të lehta për tu përdorur.

Gjuha e programit Swift e Apple hapi shumë mundësi krahasuar me paraardhësin Objective-C. Shumë e konsiderojnë Rust si pasardhësin e C++, por një prej inxhinierëve më të lartë të Google tha se produkti i Mozilla nuk ka të njëjtin ndërveprueshmëri të dyanshme dhe shërben si barrierë gjatë përkthimit mes dy gjuhëve të ndryshme.

Këtu fillojnë edhe avantazhet e Carbon që Google thotë se ndërvepron me kodin e C++ dhe përdoruesit që duan të kalojnë në Carbon do ta kenë shumë të lehtë.

Arsyet të tjera pse Chanlder Carruth beson se Carbon është pasardhësi i C++ është gramatika më e thjeshtë the importimet më lehta të API-ve.

Aktualisht Carbon është vetëm një eksperiment dhe kodin burimor i saj mund të shkarkohet dhe të provohet nga brenda shfletuesit duke përdorur aplikacionin Compiler Explorer. 

Copyright: © PCWorld Albania

Dil i kënaqur me: