Monedhë

Kategoritë

4 vjet më parë

Instagram do të fshehë komentet që i konsideron fyese

Por nga dita e Marte ky opsion po testohet edhe në Instagram. Edhe rrjeti social Twitter ka realizuar testime të ngjashme.

Instagram do të fillojë të fshehë komentet fyese automatikisht si pjesë e një tentative për të adresuar ngacmimin online.

Kompania tha se komentet që cilat do të fshihen, do të jenë të ngjashme në përmbajtje me ato që janë raportuar nga përdoruesit në të kaluarën.

Ende përdoruesit mund ti shohin këto komente duke klikuar “View Hidden Comments”.

Për këtë funksion Instagram do të përdorë inteligjencën artificiale për të identifikuar gjuhë ngacmuese dhe fyese në komente. Aktualisht përdoruesit kanë opsionin për të fshehur çdo gjë që rrjeti social e konsideron fyese.

Por nga dita e Marte ky opsion po testohet edhe në Instagram. Edhe rrjeti social Twitter ka realizuar testime të ngjashme.

Përdoruesit e Instagram do të paralajmërohen përpara se të publikojnë komente duke i vënë përballë situatave ku komentet fshihen e deri te bllokimin e llogarisë.

Kështu sipas rrjetit social njerëzit kanë mundësi të ndalojnë dhe reflektojnë përpara se të postojnë.

Copyright: © PCWorld Albania

Dil i kënaqur me:

Apple iPhone 11 Pro

29,990 L31,990 L
 
Të Përdorura

Apple iPhone 11 Pro Max

31,990 L36,990 L
 
Të Përdorura

31,990 L36,990 L