Monedhë

Kategoritë

4 vjet më parë

Ja si të gjurmoni vendndodhjen e një telefoni

Me një mjet gjurmimi në smartfonin tuaj, ju mund të monitoroni familjarët tuaj nëse keni akses në pajisjen (Android) apo nëse keni kredencialet e llogarisë në iCloud (iPhone).

Nëse po kërkoni telefonin tuaj të humbur apo të vjedhur, apo nëse dëshironi të monitoroni vendndodhjen e një familjari tuaj, ka disa metoda gjurmimi që mund t’ju hynë në punë.

Sigurisht që gjurmimi i familjarëve përbën një çështje morale, por nëse bëhet fjalë për sigurinë e tyre, atëherë kjo natyrshëm merr precedent.

Por si mund të gjurmoni vendndodhjen e një telefoni? Këtë mund ta bëni me anë të Spyic.

Nëse ju duhet të dini ku ndodhet një telefon apo pronari i një telefoni, ju duhen dy gjëra: një panel me bazë uebi dhe një aplikacion klienti të instaluar në telefonin që doni të gjeni.

Prandaj, nëse ju duhet të gjurmoni dikë, ju duhet patjetër të instaloni aplikacionin në telefonin e tyre. Në mënyrë të njëjtë, nëse ju doni të ndiqni lundrimin në internet të fëmijëve tuaj, do t’ju duhet të instaloni fillimisht aplikacionin e gjurmimit.

Por kjo mund të jetë një problem nëse ju do të gjurmoni dikë pa dijeninë e tyre.

Nëse përdorni softuerin e menaxhimit familjar, ju duhet të instaloni aplikacionin e klientit dhe të mos shqetësoheni për çinstalimin e tij.

Me anë të aplikacionit ju jeni të aftë të shikoni vendndodhje në kohë reale të telefonit.

Për të gjurmuar një telefon Android, hyni në Spyic. Filloni duke futur të dhëna si emrin e fëmijës, moshën, dhe selektoni Androidin si një pajisje mobile. Klikoni Proceed, dhe më pas merrni pajisjen që doni të gjurmoni dhe instaloni aplikacionin Spyic.

Në këtë pajisje, ju duhet të lejoni që të instalohen softuerë nga burime të panjohura. Shumica e pajisjeve Android bazohen në Play Store për aplikacione, dhe ky është opsioni i vetëm i disponueshëm.

Hapni Settings > Lock Screen and Security  dhe shikoni për Unknown sources. Klikoni butonin për ta aktivizuar, dhe më pas OK  për të konfirmuar zgjedhjen tuaj.

Më pas, hapni Settings përsëri, këtë herë kërkoni për Security > Google Play Protect. Klikoni ikonën e Settings dhe çaktivizoni Improve harmful app detection.  Ju duhet gjithashtu të çaktivizoni Scan device for security threats.

Jeni gati për të instaluar Spyic. Në browserin e pajisjes Android, hapni viptrack.pro dhe tërhiqni butonin për të shkarkuar Spyic. Kur të ketë kryer shkarkimin, tërhiqni shiritin e Njoftimeve dhe klikoni për të instaluar.

Hapni aplikacionin dhe futni të dhënat për të hyrë. Më pas ndiqni udhëzimet për ti dhënë leje të plota aplikacionit Spyic. Kjo do të lejojë monitorimin përmes panelit të bazuar në ueb.

Kaloni në browserin e kompjuterit dhe panelin e Spyic për të kontrolluar vendndodhjen, përmbajtjen, dhe aktivitete të tjera në telefonin e përdoruesit.

Me aplikacionin Android të konfiguruar, shkoni në Settings > Lock screen and security  dhe çaktivizoni Unknown sources,  për sigurinë e pajisjes tuaj.

Për të përdorur aplikacionin Spyic në një iPhone, nuk keni nevojë për pajisjen fizike. Në vend të kësaj ju duhet vetëm emri i përdoruesit të iCloud dhe passwordi.

Hyni në Spyic, selektoni opsionin iOS, dhe futni kredencialet. Vendndodhja e iPhone do të shfaqet në panelin e kontrollit Spyic.

Gjurmoni telefonët në mënyrë të sigurt

Me një mjet gjurmimi në smartfonin tuaj, ju mund të monitoroni familjarët tuaj nëse keni akses në pajisjen (për Android) apo nëse keni kredencialet e llogarisë në iCloud (për iPhone).

Aplikacioni Spyic mund të punojë po ashtu edhe në tablet, por kërkon që pajisja të ketë një kartë SIM për internetin celular.

Kujtesë: gjurmimi i vendndodhjes së një telefoni dhe aktivitetit të përdoruesit përmban përgjegjësi. Sigurohuni që pronarët e telefonit kuptojnë përgjegjësitë dhe përdorin aplikacionin Spyic në mënyrë të mirë, të mençur dhe të sigurt.

Copyright: © PCWorld Albania

Dil i kënaqur me: