Monedhë

Kategoritë

2 vjet më parë

Pas dy vitesh Microsoft ofron një version të Teams për kompjuterët me procesorët Apple

Ishte një veçori e shumë kërkuar nga përdoruesit e Microsoft dhe një prej sugjerimeve dërguar nga një përdorues ishte votuar mbi 3 mijë herë.

Pas dy vitesh Microsoft ofron një version të Teams për kompjuterët me procesorët Apple

Microsoft njoftoi planet dy vite më parë planet për të ofruar një version të Microsoft Teams për kompjuterit e rinj Apple me procesorin M1 asokohe dhe tashmë M2.

Megjithatë kjo nuk ndodhi brenda natës. Arsyeja pse përdoruesit kanë pritur kaq shumë një version nativ të Teams për kompjuterët dhe tabletët me çipin M1 është rritja e ndjeshme e performancës.

Deri më sot Teams ka funksionuar si një aplikacion Intel përmes Rosetta 2 në kompjuterët M1 Mac që kur Apple nisi kalimin në 2020-ën. Konkurrentët e drejtpërdrejtë të shërbimit si Zoom dhe Slack kanë ofruar versione të softuerëve të tyre për procesorët M1 dhe tashmë M2 në Dhjetor të 2020-ës dhe Shkurt të 2021 respektivisht.

Ishte një veçori e shumë kërkuar nga përdoruesit e Microsoft dhe një prej sugjerimeve dërguar nga një përdorues ishte votuar mbi 3 mijë herë.

Pavarësisht vonesës së madhe, tashmë Teams për kompjuterët M1 dhe M2 ka mbërritur por pa një tjetër zhgënjim. Debutimi do të jetë një proces i ngadaltë.

Kur Apple lançoi kompjuter M1 në fund të 2020-ës, industria u impresionua nga Rosetta 2 ku shumica e përdoruesve do të aksesonin aplikacione të ndërtuara për procesorët Intel në kompjuterët e rinj me çipe ARM tashmë. Nuk pritej një diferencë e madhe por ishte fakt se softuerët e ndërtuar me çipet e reja M1/M2 në mendje do të ishin në të shpejtë me performancë më të lartë. 

Copyright: © PCWorld Albania

Dil i kënaqur me:

Xiaomi 12

59,990 L