Monedhë

Kategoritë

4 javë më parë

Spotify lëshon deklarata të ashpra në drejtim të Apple

Spotify tha se do të detyrohet të paguajë 17 përqind komision nëse qëndron në App Store dhe ofron sistemin e saj të pagesave.

Spotify lëshon deklarata të ashpra në drejtim të Apple

Spotify tha ditën e Premte se plani i ri i Apple nën rregulloren e re Europiane, Akti i Tregjeve Dixhitale, është një farsë e vërtetë.

Nga fillimi i muajit Mars, zhvilluesit do të mund të ofrojnë dyqane alternative aplikacionesh në iPhone dhe ti shmangen sistemit të pagesave të Apple, e cila tarifon 30 përqind komision, sipas rregullave të reja të Unionit.

Megjithatë zhvilluesit ende duhet të paguajnë tarifë e cila është 50 cent për përdorues në vit.

“Që nga fillimi Apple është shprehur qartësisht kundër DMA. Kështu ato formuluan një mënyrë alternative,” tha gjiganti i streaming.

Spotify tha se do të detyrohet të paguajë 17 përqind komision nëse qëndron në App Store dhe ofron sistemin e saj të pagesave.

“Çdo zhvillues duhet të zgjedhë të qëndrojë brenda kushteve që janë në fuqi sot. Nën kushtet e reja, më shumë se 99 përqind e zhvilluesve do të paguanin njëlloj ose më pak,” tha Apple.

Kompania përballet me veprime të ashpra nëse ndryshimet e reja nuk janë në përputhje me DMA tha shefi i industrisë së Bashkimit Europian.

Copyright: © PCWorld Albania

Dil i kënaqur me:

SAPO ERDHI

Apple iPhone 15 Pro

109,990 L144,990 L
 
BEST DEALS

Apple iPhone 15 Pro Max

129,990 L164,990 L
 

Apple iPhone 14 Pro

104,990 L114,990 L
 
BEST DEALS

Apple iPhone 14 Pro Max

99,990 L159,900 L
 
BEST DEALS

Apple iPhone 13 Pro Max

62,990 L66,990 L
 
BEST DEALS

Apple iPhone 13 Pro

55,990 L57,990 L
 
BEST DEALS

Apple iPhone 13

45,990 L