Monedhë

Kategoritë

2 vjet më parë

YouTube bllokon video rreth aborteve

YouTube tha se do të ofronte panele informimi lidhur me fshirjen e videove dhe rezultateve të kërkimit.

YouTube tha se do të heqë çdo lloje përmbajtjeje që promovon abortet e pasigurta. Video të cilat përmbanin pretendime të rreme lidhur me sigurinë e aborteve do të jenë pjesë e politikës së keqinformimit të platformës.

YouTube tha se do të ofronte panele informimi lidhur me fshirjen e videove dhe rezultateve të kërkimit.

Politika e re ka hyrë tashmë në fuqi të Enjten dhe në javët në vijim do të shihen rezultatet e saj të para. Grupet e të drejtave të njeriut bëjnë thirrje që Meta, Twitter dhe TikTok të bëjnë tashmë të njëjtën gjë dhe të parandalojnë përhapjen e këtyre informacioneve të rrezikshme.

Promovimi si ilaçeve si mënyra për të realizuar një abort janë parë kohët e fundit në median sociale duke ngritur alarmin tek ekspertët mjekësor.

Përhapja e metodave të pa testuara të abortit jo vetëm që nuk është sigurte, por përbëjnë kërcënim për jetën thanë ekspertët

Copyright: © PCWorld Albania

Dil i kënaqur me: