Monedhë

Kategoritë

1 muaj më parë

Zhvilluesi krijon një Windows 11 me madhësi prej 100MB

Rezultati i eksperimenteve të NTDEV është një Windows i cili ka madhësi prej më pak se 100MB, një sistemi operativ që mezi funksionon pa një GUI apo çdo element tjetër grafike por vetëm tekst.

Zhvilluesi krijon një Windows 11 me madhësi prej 100MB

Zhvilluesit i Tiny11, NTDEV, shtyu kufijtë e modifikimit të Windows 11-ës në nivele të reja. Pasi krijoi një prej modifikimeve më të vogla të sistemit operativ, NTDEV vendosi të provojë diçka ndryshe me Windows 11.

Rezultati i eksperimenteve të NTDEV është një Windows 11 e cila ka madhësi prej më pak se 100MB, një sistemi operativ që mezi funksionon pa një GUI apo çdo element tjetër grafike por vetëm tekst.

Microsoft solli ndërfaqe grafike për herë të parë sistemin operativ me Windows 95. NTDEV mori frymëzim nga një projekt i vjetër i Microsoft quajtur “MinWin” që krijoi një Windows Vista minimal me komponentët kyç të ndërfaqes.

Zhvilluesit në fjalë prej kohësh ka modifikuar sistemet operativ Windows. Ai kompresoi një instalim standard të Windows 11 në vetëm 2GB.

Projekti më i fundi quhet NT-DOS dhe ende nuk është i disponueshëm për shkarkim. 

Copyright: © PCWorld Albania

Dil i kënaqur me:

- 7%
BEST DEALS
Ofertë!

Asus Creator Laptop Q 15.6″, 16GB, 1TB SSD, Core i9

129,990 L
Kurseni: 10,000 L
- 4%
3 DITË OFERTA ONLINE
Ofertë!

Dell Alienware M16 Gaming 16″, 16GB, 1TB SSD, Core i9

269,990 L
Kurseni: 10,000 L
- 3%
3 DITË OFERTA ONLINE
Ofertë!

Laptop HP Omen 17.3″, 32GB, 1TB SSD, Core i9

319,990 L
Kurseni: 10,000 L
- 3%
3 DITË OFERTA ONLINE
Ofertë!

Samsung Galaxy Book3 Ultra 16″, 32GB, 1TB SSD, Core i9

319,990 L
Kurseni: 10,000 L