Monedhë

Kategoritë

4 muaj më parë

Google i kundërpërgjigjet investimit të Microsoft në OpenAI

Anthropic është bashkëthemeluar nga ish ekzekutivët e Open AI, binjakët Dario dhe Daniela Amodei.

Google i kundërpërgjigjet investimit të Microsoft në OpenAI

Google ka rënë dakord të investojë 2 miliardë dollarë në kompaninë e inteligjencës artificiale Anthropic tha një përfaqësues i kompanisë.

Pasi investoi fillimisht 500 milionë dollarë në rivalin e OpenAI, ra dakod që të rriste investimin me 1.5 miliardë dollarë të tjera në të ardhmen.

Google është tashmë një investitor në Anthropic dhe investimi më i fundit do të përmirësojë pozicionin konkurrues të kompanisë kundrejt Microsoft, një mbështetës i madh i krijuesit të ChatGPT, OpenAI.

Amazon gjithashtu tha muajin e kaluar se do të investonte deri në 4 miliardë dollarë në Anthropic për të konkurruar me rivalët cloud në rritje në AI. Në një raport dërguar pranë Komisioni Amerikan për Bursat dhe Letrat me vlerë, thuhej se distributori online kishte investuar 1.25 miliardë dollarë në Anthropic në formën e aksioneve pranë Amazon.

Ishte Wall Street Journal që raportoi lajmet e marrëveshjes më të fundit mes Google dhe Anthropic. Numri në rritje i investimeve tregon manovrat e kompanive cloud për të siguruar lidhje me startupet AI të cilët po ri-formësojnë industrinë.

Anthropic është bashkëthemeluar nga ish ekzekutivët e Open AI, binjakët Dario dhe Daniela Amodei.

Copyright: © PCWorld Albania

Dil i kënaqur me:

SAPO ERDHI

Apple iPhone 15 Pro

109,990 L144,990 L
 
BEST DEALS

Apple iPhone 15 Pro Max

129,990 L164,990 L
 
BEST DEALS

Apple iPhone 14 Pro Max

99,990 L159,900 L
 

Apple iPhone 14 Pro

104,990 L114,990 L
 
24 ORE OFERTA ONLINE

Samsung Galaxy S23 Ultra

87,990 L97,990 L
 
SAPO ERDHI

Samsung Galaxy S23 Plus

84,990 L
 

Samsung Galaxy S23

62,990 L74,990 L