Monedhë

Kategoritë

2 vjet më parë

Kompanitë dhe vendet ku prodhohen komponentët e iPhone

iPhone është një prej produkteve kryesore që sjell të ardhura tek Apple. Megjithatë për tu diversifikuar, çdo gjigant teknologjia gjen mënyra të reja për të inovuar.

Kompanitë dhe vendet ku prodhohen komponentët e iPhone

Modeli më i fundit i iPhone është një bashkëpunim i gjërë ndërkombëtar. Bateritë zhvillohen nga kompania Kineze Sunwoda Electronic, ekranit ng Samsung dhe LG në Korenë e Jugut, ndërsa xham i Corning në SHBA.

Kështu iPhone bashkon kompani nga mbarë bota në brendësi të tij. Po të shkojmë më tutje mësojmë se mikroçipet dizajnohen nga prodhues të palëve të treta, memoria flash nga Kioxa në Japoni dhe porta e ekranit nga NXO Semiconductors në Holandë.

iPhone është një prej produkteve kryesore që sjell të ardhura tek Apple. Megjithatë për tu diversifikuar, çdo gjigant teknologjia gjen mënyra të reja për të inovuar.

19% e shitjeve të Apple vinë iTunes dhe Apple TV ndërsa Mac dhe iPad zënë 10% të tyre.

Copyright: © PCWorld Albania

Dil i kënaqur me: